All by my self!

Nu har den andra au pairen som bodde här innan mig flyttat iväg. Hon åkte i eftermiddag och när vi sa hej då så var jag den enda som började grina. Dessa människor har känt varandra i 2 år och jag har känt henne i en vecka och det är jag som grinar! haha lite komiskt är det allt. Pappan i famiiljen sa: Oh boy, it´s going to be hard for you to leave us:)
Men jag gråter alltid när det sker någon förändring, om nån flyttar eller om man slutar skolan! Jag minns i fjol så storbölade jag på studenten, bara för att det skulle ske en förändring i mitt liv:P det ska väll vara den härrligaste kvällen i ens liv eller?:P
Men jag kommer att sakna den andra au pairen, hon har hjälp mig mycket men nu ska jag klara det hära helt själv, vi får väll an see hur de går!

Nu har jag äntligen fått en mobiltelefon, jag har varit utan i 2 veckor nu! Men det har ändå gått ganska bra den här veckan för jag har bara hängt med Guniz överallt så jag har inte behövt en. Men nu när hon är borta så är det alla tiders så att jag kan nå en och annan person:)
Det har varit en jobbig dag idag med mycket gråt och hemlängtan, jag känner mig lite ensam nu så det är skönt att kunna gå och lägga sig och att det kommer en ny dag imorgon:)


De svenska tjejera plus en estländska!

Grupparbete på skolan.

Bruce Springsteen, 37 grader och en tuff dag!

Det är sammanfattnigen av mina två sista dagar. Igår gick jag med som medlem i WOW, gymmet som ligger bra till här i området. I priset så ingår det en personlig tränare 2 gånger i månaden på 30 miuter. Jag hade mitt första pass med en kvinna som ska hjälpa mig, hon var i 45 års åldern och hade massor med tatueringar på armarna:P alla tiders det!
När hon visade några övningar så frågade hon om jag vet vem Bruce Springsteen är och sen pekade hon på en kille bakom mig och där var han, en vältränad man det för att vara över 60 år!
När jag var klar med gymmandet  och gick ut genom dörrarna så blev det kalasvarmt, jag frågade den andra au pairen hur varmt det var och hon sa att det var 97 F, vilket betyder 37 grader om jag fattade det rätt! Helt galet varmt, jag skulle leka med ena barnet i parken och det gick ju som det gick.

Idag så har jag haft en tuff dag, mycket hemlängtan, gråtande och skrikande barn. Men det får man räkna med när man tar hand om ungar men det har som sagt varit lite tufft, men det går över det också:)

Jag måste säga att jag fortfarande inte fattar någonting om hur man ska få ut bilder efter texten och jag har inte orkat kolla upp det heller men det kom ut en bild på skolan på något sätt såg jag:P vet dock inte hur jag gjorde, men det är en annan historia:D

Nattinatt ( eller god morgon till er där hemma)

traning school

Polisen är lite lurig!

Jag måste bara börja säga att jag pratade med bror min och han sa att jag skriver väldigt flummigt så jag får be om ursäkt för det. Men jag skriver alltid flummigt så det lär fortsätta i den stilen men jag ska försöka att bli bättre på att skriva tydligt:D

En skillnad mellan Sverige och Usa är att i Sverige så måste polisen stå synligt för alla trafikanter, och de ska synas när de skjuter med lasern osv. Här så är det lite skillnad:
För det första så ser man en polis vart man än åker här, de är verkligen överallt. På morgonen ser man dem ofta vid skolområderna, sen senare på dagen så är de lite var stans. Men en sak som de gör under dagen är att de gömmer sig vid träden och bakom saker för att sedan kunna ta de som kör fort. Idag när jag och den andra au pairen körde barnen till skolan så kom vi ifrån söder och då stod det en polis på andra sidan vägen som skulle ta de som åkte norrut. Det kändes som att de var en ormar eller nått liknande som högg till när de fick läget. Vi åkte precis förbi honom när han var påväg ut på jakt:) lite små läskigt men det ska väll an gå bra om man kör som man ska:)

Nu har jag arbetat mina första två dagar och jag måste säga att det går bra. Det är lite jobbigt att lära sig alla vägar för just nu känns det som en stor labyrint, men det ska nog lösa sig. Den andra au pairen har ritat ungefär 4-5 karter till mig för jag fattar aldrig hur hon menar:) Men någon gång i framtiden så ska det nog lösa sig här uppe i hjärnan!

Det var det inlägget!
Nu ska jag sussa och sen startar dag 3!

Presenter!

Gasen i botten!

Igår alldeles efter att jag hade träffat pappan så bestämde vi oss för att ta en biltur för han ville se hur bra jag var på att köra. Vi hoppade in i bilen och han sa exakt vart jag skulle någonstans och efter bara några minuter så var vi uppe på the highway!! Fatta vad nervös jag blev då ,tre filer åt varje håll och jag skulle hålla mig i mittenfilen. Så där var jag helt plötsligt mitt i hela skiten! Helt sickt men vi kkom hem levande iaf:)

Idag på morgonen när jag vaknade och skulle gå upp och äta frukost så kom dom med en stor present (eller en påse) full med grejer, allt från husnyckeln till en sminkväska, vattenflaska, godis och en karta så att jag någon gång i framtiden ska hitta i det här området för nu är jag helt lost:D Jättegulligt av mamman att handla allt det där. Sen gick vi ut till bilen för att åka och äta lunch på Subway. Innan vi for så satte sig lilltjejen i förarsätet och skulle köra oss till mataffären, så vi lossades att vi for iväg så pappan stod utanför och skakade bilen tills larmet gick:D
Sen fick jag köra bil igen och nu var hela familjen med. Vi skulle alltså åka in på Subway och äta lunch, sen for jag mamman och den lilla tjejen till en matvarubutik och handlade lite grejer åt mig som kunde vara bra att ha.
  Varje morgon när jag har kommit upp så har de frågat vad jag brukar äta till frukost och jag försöker att komma på vad fil heter på engelska men jag kommer aldrig på det så det slutar med att jag äter mjölk och flingor istället som jag aldrig har varit så förtjust i men man får nöja sig med det om man inte kan få uur sig det man vill!:D

Ne nu får jag nog gå och lägga mig om man ska ta sig upp imorgon bitti.
Hejja!! 

Long Brench Beach

Igår var jag Guniz och hennes kompisar på Long Brench Beach. Det var dock lite mulet, iskallt vatten och lite folk där, men det var kul att se. Stranden var kanske 5-6 hårsang strander så den var rätt stor:)
Efter vi hade suttit på stranden ett tag så gick vi och käkade på en restaurang. Jag måste berätta lite grejer som skiljer sig från svenska mot americanska. Först presenterade sig personalen sig, man fick hur mycket påfyllning man ville, så så fort servitrisen såg att det var tomt i glaset så hämtade hon nytt, man fick två gafflar(vet ej varför) sen så ingår inte skatten eller momsen så det får man räkna med att plusa på och sist så har vi tip som man måste ge. Så jag var lite lost där ett tag, men gjorde bara som de andra så gick det fint:D
Sen gick vi vidare till ett köpcenter som var bara 100 meter bort´, där hade de macy´s och victoria secret och en massa annt men jag kände bara igen de två första affärerna.

På morgonen den dagen när jag vaknade så hade jag inte träffat pappan än för dom hade varit på ett bröllop den kvällen då jag just hade kommit, så jag var lite nervös men han var hur trevlig som helst!

Det var min dag!
Ha de fint:D:D

PS. jag ska försöka att få till någon bild men jag måste bara komma på hur man gör först:P

Hejsan!

Välkommen till min nya blogg!
Ja, då var det dax att få till ett första inlägg i bloggen. På beställning av min kära familj och vänner så ska jag göra ett försök att ha en blogg så att ppäronen kan ha lite koll på dotra sin:)
Jag har just precis startat mitt år som au pair i New Jersey, USA. Jag kommer att bo i en famiilj med två barn som jag kommer att ta hand om, en pojke på 5 år och en flicka på 3.

Jag tar allt ifrån början:
I måndags så började min resa med att planet gick från Arlanda, jag mellanlandade i London och sedan gick flyget vidare till Newark. När jag satte mig på planet tiill Newark så hamnade jag brevid två andra svenska au pairer som var mycket trevliga:) Det kändes bra att man hade någon att prata med under resan så att man inte var helt själv.
När vi kom till Newark så blev vi hämtade av en gubbe som tog oss till the traning school utanför New York där vi gick i skolan med 48 andra au pairer. Vi var den minsta gruppen de hade haft på 4-5 år, men det var ända elever från 16 olika länder och 6 stycken var svenskar.
Dagarna på skolan var väldigt långa, vi gick upp 6.30, åt frukost sen började lektionerna sen gick vi till 18 med lite mat och raster däriimellan. Under första kvällen så hade vi efter lektionerna en sing a long där varje land skulle sjunga en barnvisa som man sjöng när man var liten. Vi svenskar valde små grodorna..
Den andra kvällen så kom det en as rolig polis som berättade säkerhet och sånt, sen den tredje kvällen alltså torsdagen så åkte vi in på en guidad tur in till NEW YORK, vilket hur häftigt som helst!

Sen kom fredagen då vi alla skulle åka ut till respektive familj, jag åkte bussen mot Holmdel,New Jersey. Det var två andra svenskar med på samma buss men dom skulle vidare till Philadelphia. När jag lämnades av på köpcentrat där värdmamman hämtade mig så kom hon fram och gav mig en stooor kram vilket gjorde det hela mindre nervöst! Sen for vi hem till deras hur där jag fick en liten halvchock för allt var så mycket större än vad jag hade tänkt mig. Efter rundturen som hon gav mig så gjorde hon lunch åt oss båda och även till Guniz (den au pairen som har bott här innan mig). Efter en timme så kom barnen hem och flickan sprang raka vägen till sin mamma för hon blev lite blyg men pojken sprang mot mig och gav mig en stoor kram och en puss på kinden vilket var hur gulligt som helst:D

Det här blev en kort sammanfattning av den första tiden här för mig i USA, jag ska försöka att skriva så mycket jag bara kan:)
kram!


  

Välkommen till min nya blogg!