Väder rapport!

Igår och inatt har snön fallit som tusan här i NJ and NY, det har kommit runt 75 cm snö tror jag så nu är allt nerstängt, ingen kommer någonstans. Ingen går till jobbet och jag vette tusan vart plogmaskinerna håller hus, de verkar inte vara superförbereda här tyck man.
Men oj så glad man är över att få se lite snö trots att man inte kommer utanför huset. Hela värdfamiljen och jag var ute en liten stund och lekte vilket var kul!
Nu blir det lunch och sen antar jag att jag får bygga lego ett par timmar igen, yippi:)

Blir aldrig som man har tänkt sig...

Vi har planerat rätt länge nu att jag och barnen ska åka till Boston under kommande veckan för att hälsa på deras kusiner. Jag och deras mamma skulle passa barnen och samtidigt hitta på en massa i stan så att jag skulle få chansen att se lite av den. Nu säger de att det ska bli en snöstorm här så de ringer runt och varnar att ingen ska lämna husen. Så det blir tydligen inget Boston för vår del den här veckan, det känns som att alla mina planer går i spillo nu för tiden. Känns lite tråkigt för tiden bara rullar iväg för mig nu!
Man får hoppas att den kommande helgen blir rolig iaf, men som det går nu för mig så kommer den gå åt pipsvängen den med.

Från det ena till det andra, julen har varit bra. Vaknade 8.30 av att ungarna sprang som tusan på övervåningen för de skulle titta om santa har varit hos oss i natt. Jag som trodde att ungarna skulle vara uppe vid 6.30 typ ställde klockan tidigt för att inte missa alltihopa, men jag fick mig en liten sovmorgon vilket var asskönt:)
det var julklappsutdelning och jag fick mig en hel del grejer faktiskt. Jag fick bl a ett par träningsshorts med rosa på av värdmamman och hennes kommentar var: my new mission is to get some pink in your wardrobe:D för det enda jag har är typ mörka kläder. Värdpappans har till och med sagt att jag är en tomboy:) måste ändra på det kanske:P

Nu är julen över detta året också och tiden flyger iväg, jag har nu en klump i magen över att det går för fort. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna lämna dessa människor!
Hoppas att alla har haft en god jul och att ni får en bra vecka!

Bilder från månaderna som gått här i USA


På au pairskolan i maj, Lisa, Sofia, Emelie och jag

Första turen uppe på rockafella

Juni, när man träffade alla nya människor och man fick vara på stränderna för första gången

Åkte till Philadelphia

Rocky trappan

Juli firades nationaldagen med två galna fyverkerishower som jag aldrig kommer att glöma

Malin spenderade jag mycket tid med under hela sommaren:)


Första av 5 konserter, denna med värdmamman

Tog tag i saken och knäppte ett kort med Brucan

Det spenderades mycket tid på stranden

Fick prova på surfing

John Mayer konsert med alla tjejer

GREEN DAY, vilket var sjuuuukt bra kan jag lova

ROBIN KOM PÅ BESÖK

Empier

Yankee game, sjukt häftigt!!

I september kom CARRO!

Mamma Mia på Broadway

MONA kom i October

Halloween paraden i NYC

Fick se Henke och Ilya i November
Och sen var det Thanksgiving under den månaden också!
Det här var en bråkdel av min tid här so far, nu är det jul afton imorgon där hemma och det hade varit så himla mysigt att få komma hem för en dag och fira med alla hemma! Särskilt nu när man ser hur alla skriver på facebook när dom julbakar och tittar på uppesittarkvällen med hela tjocka släkten. 
Jag och Ebba ska imorgon åka in till NYC för att få oss varsin lussebulle och glögg plus för att få se lite Kalle Anka. Vi gör det vi kan för att få oss en liten halvsvenks jul här:) kommer säkert bli jättekul det med:)
Sen ska jag hem och käka middag med min värdfamilj och efter det åker jag och värdmamman till kyrkan för en nattmässa som är en tradition här!
Ha det så gott allihopa och ha en underbar jul!

God Jul!! 


lilla julafton

Det var nästan som lilla julafton idag. Jag fick följa med min värdmamma på hennes jobb och kolla hur det går till som, även barnen var med så jag jobbade samtidigt kan man säga. Vi gick en snabb tur till rockafellagranen och isrinken så barnen fick se, de verkar som att de är väldigt intresserade av att åka skridskor så jag och mamman ska ta dom en dag så dom få prova, ska bli himla kul:D
Värdmamman jobbar på ett sminkmärke och är någon anställningschef där, hon har ett eget kontor men hon visade mig runt på olika floors och där var det exakt som på film, de hade skärmar och satt i som små boxar ni vet i ett stort rum. Sen när bossen kommer så skriver de i chattrutan att chefen kommer i korridoren:P hahaha de va grymt:D
Hon tog mig även med ner till byggnadens egna butik och där fick jag plocka på mig det jag ville ha och det var helt GRATIS:D ( men det upptäckte jag dock efteråt så jag ångrar att jag inte tog mer än jag gjorde):P
Så jag hade mig en egen liten julafton:D

Skulle jättegärna vilja visa bilder från dagen men det går ju som vanligt inte:/

Ps. svtplay har sånt där rättighetstillstånd att inte visa jvm utomlands, så jäkla dåligt! inte ens gamesonline uppdaterar:/

go natt:)

Manhattan

Idag var jag och Ebba in till manhattan och denna gången körde vi på downtown. Vi tog tunnelbanan ner till Brooklyn Bridge och promenerade sedan hela vägen upp mot Soho och vidare mot Penn Station. det var en super nice dag med soligt väder, dock lite kallt men man ska inte klaga när man hör hur det är hemma:)

Måste bara säga en sak som min värdflicka sa i veckan som skiljer oss från hur vi gör våra mackorna. M: Why do you always have one pice of bread and why do you never take the top part one to.
Dom tycker att jag gör mackorna så konstigt för jag har alldeles för lite cream cheese, butter eller vad de nu vill ha på deras bagels elr mackor. Nu slänger jag på ett helt lass och då blir dom så mycket nöjdare, här kan vi icke ha ett tunt lager av något. Även mamman och farmorn tittar lite konstigt på mig när jag käkar mina goa mackor:) 

Bilder från dagen:





mmm älskar NYC:D

Sen senast har jag...

jobbat tillsammans med farmorn över helgen för mina värdföräldrar var i Caribean på bröllop, jag har fyllt år och hade en super fördelsedag, fått magsjuka och legat deckad i ett par dagar och uppföljningen på det var halsont och sen avslutningsvis lite snuva. I Lördags åkte jag och Ebba in till NYC och åkte skridskor i Central Park vilket var supermysigt och kul, lite som på film.
Efter det gick vi runt och tittade på alla julgrejer, det är superhärligt att vara inne i city nu vid juletider, helt magiskt. Vi gick till svenska kyrkan som var stängd så då gick vi till Rockerfeller center och tittade på julgranen där, grymt med folk där. Tappade bort Ebba bland allt folk men vi hittade varandra igen genom den fantastiska makapären mobiltelefonen.

Bilder måste visas:







Grym dag som sagt:D

Senaste nytt..

vilket inte är så mycket att berätta. Under black friday fick jag jobba fram till 3 pm och sen dra ut på rean (det är alltså rea överallt under black friday och butikerna öppna 3 am på morgonen). Min värdmamma, hennes syrra och deras mamma var uppe med tuppen och åkte ut 6am på morgonen och var borta 9 timmar:P handlade mycket dom kvinnorna! 
Måste dock berätta lite om thanksgiving middagen. Hela/halva tjocka släckten var här hos min värdfamilj, jag fick äran att sitta brevid morfarn som är en grymt skön karl! han lär mig allt om teknikens värld vetni. Han har en iphone som han kan sitta och prata om i timmar, under fredagen satt jag tålmodigt i 2,5 h när han berättade om allt ifrån olika apps till google maps osv:P mmen som sagt grymt rolig man. Det var även han som höll i bönen innan vi skulle börja äta middagen. Vi tog varandras händer runt bordet och han tackade för maten och att alla som kunde vara där var där och att vi saknar de som ej kunnde vara med oss. Ungefär så sa han, det kändes lite som att man satt i en fiilm typ! Innan vi började middagen så skulle vi alla skriva på en lapp vad  vi var tacksamma över. Jag hade varit nervös innan för jag trodde att vi skulle säga det inför allihopa men det var skönt att vi fick skriva ner det istället. Jag skrev att jag var tacksam över att få möjligheten att göra denna resa och att jag har fått den här familjen som min värdfamilj, och att jag var tacksam över att min familj där hemma stöttar mig och hjälper mig att få uppleva detta.
Efter middagen hade vi 4 olika pajer att välja bland så det var bara att hugga in (kan dock säga att äppelpaj är la godast hemma). Sen kom värdpappan hem efter en dags arbete och han satte direkt igång att underhålla alla med sin sköna historier, skratta så jag grät ja:P

Under helgen träffade jag några kompisar och försökte plugga, men det gick inge vidare. Hade mitt prov idag och svårt var det, hoppas dock att jag klarar det:)
Oops det blev en det skrivet ändå:)

Jag skulle vilja lägga ut bilder från thanksgiving men alla bilder jag har är det någon ur familjen på och jag får inte lägga ut sånna bilder:/ sorry guys! 

Jag kan dock visa en bild på parkeringen vid mallet under fredagen och gosse det var fullsmockat kan jag lova:P