Brev!!!!!

Idag fick jag ett brev hemifrån, det var mamma och carro som hade skickat det!!! Det gjorde min dag såå mycket bättre:)

Atlantic city- Mini Vegas

I helgen följde jag med några tjejer till Atlantic city som ligger söderut i New Jersey som tydligen ska vara en miniatyr av Las Vegas. Men det var inte ett sånt jättetrevligt ställe, människorna var lite knepige, stranden plus havet var inte så fräscht. Men det var kul att åka dit och se men man vill inte åka igen.

Bilderna får sammanfatta helgen.Boardwalken

Jag, Malin och Elina i bilen:)

Stranden som inte var den bästa...

Clarissa:)

Elina:)

Gänget!


Malin och Elina:DGillar bilden skarpt:D

Allihopa:)


Eclipse!

Ikväll vart det mitt första biobesök här i USA och filmen vi valde att se var Eclipse som kom ut för ett tag sedan. Jag tyckte att den var riktigt bra faktiskt!
Men sablar vad kallt dom har i biosalongerna, de hade airkondition på så att man kände hur det blåste. Mina fossingar vart som två isbitar. Nästa gång får jag komma ihåg fleecejackan och vinterskorna!Stranden x2 plus polisbesök!

Hela helgen har spenderats på stranden ute i Long Branch, det var galet mycket folk. Idag tog den nästan 1,5 timme ut dit, det skulle nästan ha gått snabbare att gå!
Jag träffade två nya tjejer en brasilianska och en tyska, trevliga ener det.
Men nu till saken, jag skulle för första gången sen jag kom hit sova ensam i huset. Jag hade frågat min värdmamman dagen innan om jag behövde några koder till inbrottslarmet, men svaret var nej.
Efter strandbesöket åker jag och Nadine hem tiil mig för en dusch innan kvällen påhitt. Jag låser upp dörren och larmet börjar tjuta, vi i all panik trycker på disalarme och det blir tyst i ett par sekunder sen börjar det om igen. Jag slänger ut allt ur väskan för att hitta mobilen. När jag väl gör det och ringer värdmamman svarar inte hon likaså värdpappan och brodern. Jag kan säga att jag ringer 15 gånger till allas mobilen men INGEN svarar! Jag och Nadine sätter oss på trappan ute och stänger dörren, efter några minuter tystnar larmet. Vi vågar inte gå in igen för då skulle det bara starta om så vi sitter kvar där och jag ringer till värdfamiljen om och om igen.
Efter sisådär 5 minuter kommer en polisbil infarande på uppfarten, jag går fram till polisen och förklarar vad som hänt, hon tog mitt namn och hon ville även ha mitt id men det plus allt annat var kvar inne i huset. Det var dock lugnt och hon sa att det var ok, det såg ut som att hon var van det här:)
Men men då var man en erfarenhet rikare kan man säga:D

Bilder från helgen!

Malin och Jana:)

Hela gänget!

Vågorna var kalashärliga, väl när man fick in snitsen hur man skulle hantera dom:)


Gälet med folk!

Jag vet inte om dom syns, men det är surfare där på bilden:)

How do we say ..... in swedish?

Barnen har kommit in i ett stim där de vill att jag ska översätta allting till svenska. Efter varje mening vänder de sig till mig och frågar how do we say this in swedish? exempel: red-röd och sen försöker med rood och de låter så gulligt varje gång de försöker. Vi översatt till och med en hel sång i veckan, det var bra kämpat må ja säge:)

Helgen har varit lugn och skön (första sen jag kom hit) det har varit jättebra för mig, jag tror att jag ligger lite efter i sömnen. I veckan somnade jag under förmiddagarna för jag var så trött sen har jag vaknat ganska tidigt varje vardag och jag ställer klockan på helgerna också för jag vågar inte sova för länge i början!(även fast jag är ledig) Jag är van att sova fram till halv 12-12 på lördag eller söndag men nu är jag uppe halv 9-9 istället!
Men nu har jag fixat till min rytm igen så nu ska allt vara i sin ordning:)

 

Grymt skönt att vara i deras strandhus och bara ta ne lugnt ett tag!

Sitter på altan och ser detta

40 grader varmt!

Det är helt sjukt vad varmt det är här nu!!

Min norrländske vän Tea åker hem:/

Ikväll har jag varit hos Tea, min kompis från norrland som hjälpte mig jättemycket när jag var alldeles ny här. Vi var bjudna till henne på ett litet poolkalas med lite ätbart till, mycket mysigt:)

4th of july firades i New York!

På Söndagen åkte vi in till New York för att få möjligheten att se de kända fyverkerierna som de smäller där inne vid Hudson River. Vi åkte in med tåget runt 11 tiden, åkte ner mot Battery Park satte oss i skuggan och käkade middag medans det var en gratis konsert med columbisk musik.
Under dagen var det ca 38 gradet så svetten rann härligt även fast man bara satt ner. Efter lunchen tog vi oss upp mot pier 54 där vi hade bestämt oss för att se fyverkerierna ifrån. Vi kom dit vid 6 tiden efter lite handlande och satte oss sedan på asfalten för att invänta det vi kom för. Vi satt där i ca 4,5 h och hade det lite långtråkigt en stund men sen när allting började vart det verkligen värt väntan. Fyverkerierna var hur häftig som helst och det höll på i ca 30-35 minuter och det var massvis med folk i hela staden.
Efter åkte vi in till time square så att jag skulle få se det för första gången på kvällen , vilket bara det var en hel upplevelse för sig:) Det var tusentals med poliser där, både cyklande, gående och ridande. Sen var det miljontals med människor! Hel gääälet!


Vid solnedgångenTime Square:)

Malin:)

Jag råkade radera hälften av mina bilder från den här dagen vilket INTE var bra men gjort är gjort:/

Lördag- häftigaste dagen jag varit med om!

06.55 ringer väckarklockan för jag, värdpappan och den äldsta kusinen hade bestämt oss för att ta en springtur på stranden under morgonen. Vi kom ut dit vid halv 8 och började springa, solen var påväg upp och det blåste lite lagom. 5 min in på turen pekade kusinen ut över havet och där simmar delfiner i samma riktning som vi springer så vi kunde se dom hela vägern! Hur häftigt som helst:D
Efter löpturen frågade värdpappans bror om jag vill ut och åka vattenskoter och vem tackar nej till det?? Så vid 11 åkte vi ut tre stycken på vattenskotern och ändå gick den i 80 km/h om jag fattade det hela rätt. 
Vi åkte ut på havet och sen till ett ställe där alla vattenskotrar höll till, efter en stund fick även jag köra vilket var gälet roligt! Vi var ute i ca 1,5 h och det var nog den häftigaste timmen jag varit med om på mycket länge:)
Sen skulle jag ta tåget hem och då skjutsade pappan mig med motorcykeln vilket även det var en ny grej för mig. Jag tror inte att jag har åkt mototcykel sen jag var 8 eller nått liknande.
Malin hämtade mig på tågstationen för hon hade bjudit med mig på en middag med hennes värdfamilj. Vi åkte till morfarns golfklubb och åt en god buffé.
Efter middagen åkte vi till deras stäkningar som hade ett MEGA stort hus, alltså det är ett sån hus som man bara ser på tv. De hade hiss där inne, ett helt galet kök och lekrum! Det var det ändå vi kunde se för vi vågade inte gå runt och kolla i huset. Allihopa höll till på bakgården som hade en helt otrolig utsikt med vatten och man såg en annan del av new jersey på andra sidan med en båthamn osv.
Vid 21.00 började det att bli mörkt utomhus, så alla började sätta sig till rätt för fyverkerierna som skulle starta vid 21.30. De skulle skjutas upp från en båt som var mitt i kanalen/viken (vet inte riktigt vad det är) och vilket häftigt fyverkeri det var!
Det höll på i ca 30 minuter och det var inte små grejer det här, ibland känder det som att det var 3D och vi hade de rakt över oss. Jag satt och bara mössssssssssssss:) Helt underbart var det!
Jag måste tacka malin för att hon bjöd med mig, vilken upplevelse!:)


Jag har tyvärr inga bilder från dagen, men jag ska få några senare:)
Jag har glömt att säga att jag inte får lägga ut bilder eller skriva namn på min värdfamilj, det är därför jag skriver lilltjej eller kusin osv.

:D

Fredag

Jag måste dela upp den här helgen i olika inlägg för det har hänt så otroligt mycket!
På fredagen åkte jag ut med värdfamiljen till strandhuset som ligger en bit söderut. Jag fick köra värdpappans bil dit medans de andra tog familjebilen och värrdpappan tog motorcykeln.
När vi kom dit så fick jag träffa lite nya släktingar i familjen, det var barnens kusiner. Två killar som är 21 och 25 år gamla, jag har även träffat deras mormor som är en cool kvinna!
Vi tog det mest lugn och åkte sedan till stranden för att ta oss ett dopp i havet. Sen käkade vi och bestämde oss att köra en boule match. De spelar hela somrarna när de är där så de lärde mig deras regler och sen körde vi. Sammanlagt spelade vi i säkert tre timmar, vi startade vid 10 och jag gick och la mig klockan 1:) Jag har spelat lite boule med farmor, men jag trodde att jag skulle ligga i lä i detta sällskap men det gick riktigt bra faktiskt, de blev lite förvånade:P
Det var jag och värdpappans bror plus hans flickvän mot flickvännens dotter och ena kusinen i andra laget.  Matcherna var riktigt jämna, de vann första vi andra. Kusinen hade spelat boule i 10 år sa han så vi två körde en sista avgörande match emot varandra. Det var riktigt jämt, det stod 7-7 sen tog jag 3 poäng sista omgången! yeahhhhhh vinnnare vart en sweden:D

                           

Summercamp

Nu är barnen på summercamp tis-tors vilket betyder att jag kommer att vara ledig mellan 9-14.30! Då hinner jag med gymmet direkt efter jag lämnat dom och sen hinner jag göra lite som jag vill innan jag måste hämta dom. Idag hade jag mitt sista pass med Nick ( personliga tränaren), han körde verkligen hårt med mig idag. Efter halva tiden så sa han att nu måste vi ge dig lite vatten så att du inte svimmar här:P haha
Efter det träffade jag Malin, vi åkte och köpte sushi (första gången jag smakade det) till lunch sen satt vi och tog det lugnt innan vi skulle hämta barnen igen.
Sen var det en jobbig kväll men det är skönt att den är över!

/A