Dag 2 med Mona


Vi gick in på madame taussade och kikade på vaxdockorna





Brucan och jag har hängt ihop i många år vi, det är tur att man inte åldras något själv:)

Gretzky!

Det var tider det när man lyssnade på Spice Girl i andra klass eller nått sånt:)


Lång man om man säge!

Sen avslutade vi med Hard Rock Café:)

You´ve been Ghosted!

Ikväll tog jag, värdmamman och barnen en tur till 3 utav grannarna och ghostade dom. det innebär att man går fram till dörren, lämnar ett packet med halloween grejer och knackar sen springer man iväg så att dom inte ser en. Vilken pulshöjare må jag säge. Sjukt nervös man var när man gick fram och ringde på dörren:P Det var en kul upplevelse att göra:)



Faster Mona i stan!

Nu har mitt tredje besök åkt hem. Jag spenderade hela helgen med Mona som hade bokat hotell med två kollegor inne i New York.
Under fredagen kom dom ner hit och skulle shoppa lite plus träffa familjen och se huset. Det blev lite ont om tid men vi hann med i princip allt vi skulle. Barnen och värdföäldrarna fick fin fina presenter som de vart överlyckliga av. Särskilt lillpojken  som fick ironman grejer:)
Lördagen gick vi runt HELA central park, tog typ 3 timmar om inte mer tror jag. Hade lite sådär hyfsat ont i fötterna. Vi tog oss ett stopp pch paddlade i en av sjöarna som ligger mitt i, det var mysigt!
sen på kvällen gick vi på musikalen Lejonkungen som var suverän, tummen upp på den! Somnade fint efter den dagen.
Söndagen gick vi på Madame Toussou och kikade på vaxdockorna, sen käkade vi middag på Hard Rock café.
Klockan rullade på fint så jag var tvungen att åka hem och just när vi kom till Madison och Penn station var allt folk påväg in för att se New York Rangers vs New Jersey Devils!!!!!!!!!!! Så sjukt sugen att se den matchn:/ varför tänkte jag inte på det? 

Bilder från helgen:

Vid FN huset

Central park, början på promenaden

Imagine

Vid den stora sjön

samma lika

Rodde i en av sjöarna (stavar man ro sådär? ser sjukt fel ut:P) 

Mona:)

Mitt i smeten!

och så avslutade vi som sagt med lejonkungen!
Mysdag!

Hinner inte lägga ut dag 2 för nu är det middag, men fixar det sen ja:)

17 Oktober....

betyder att jag idag har varit i usa exakt 5 månader! Helt galet, jag har varit med om så mycket i sommar men ändå tänker man, vart tog sommaren vägen?
Idag var det dock 29 gradr ute, men det var inte shortsväder för vinden är rätt kall.
Helgen har varit lite småtråkig, har inte gjort något speciellt. Käkat lunch men Malin men annars har det inte hänt så jättemycket. Men nästa helg händer det desto mer är Mona kommer:D ska bli kalaskul!

det var ett tag sen man var på au pair skolan nu de första dagarna man satte foten här:)

Ny kamera!

Idag har varit en sådan här dag när det inte går att hitta på något eller att man har tillräkligt med energi för att göra något avanserat. Jag och Malin åkte till ett riktigt americanskt dinner (tänk Grease) och lunchade. Sen åkte jag hem och beställde en kamera och kunde hämta ut den på engång, så nu sitter jag här med en kamera men glömde att lägga till memoricardet så jag kan inte ta några kort.
Nu ska jag alltså börja lägga ut bilder igen hade jag tänkt efter en och en halv månad utan en fungerande kamera som har fått sand i sig efter alla strandbesök i sommar:)


så här ser den ut:)

Knepig dag

Igår var det Fredag och jag fick jobba heldag vilket jag aldrig brukar göra annars, men nu är värdmamman borta ett tag.
Farmorn är här och löser av mig på kvällarna och sen träffade jag en av deras kusiner igår. Nu har jag snart hunnit med att träffa stora delar av släkten och alla är kalastrevliga än sålänge:)
Igår skulle jag åka och köpa en cheesepizza åt ungarna och jag var helt själv i den pizzerian med 5 i personalen, och allhiopa var ett helknasig gäng. 
Hela konversationen gick ut på att ena mannen skulle ta hit sin son som jag skulle få träffa men det visade sig att han var bög bara det att mannen förnekade det sa alla andra lite viskande, sen pratade ena tjejen om sin pojkvän som satt i fängelse och var gicft med två barn. Den andra tanten fårgade hur gammal jag var och när jag sa 19 så sa hon, ohhh your just a baby, darlig!
Det ända normala i det här pizzabesöket var att jag fick med mig en pizza hem iaf:)
Sen på kvällen åkte jag och Malin för att shoppa lite och sen gå på bio, påvägen hem var det poliskontroll (vilket dom i princip har en gång per år här) så då fick jag veva ner rutan med ett nervöst face. Pulsen gick upp hyfsat må ja säge. Jag tod upp mitt internatonell körkort och det svenska, polisen sa typ oh my, sen frågade han de andra om de hade någon anning hur man läste av ett svenskt körtkort. Alla bara skratta och sen frågade han: har du druckit? svar nej, sen fick vi rulla vidare och pulsen kunde få sig en chans att gå ner igen:) 

 Ja du det är americanare det på hög nivå, lite knasiga!

IDAG FYLLER MAMMI ÅR:D GRATTIS TILL HENNE OCH VI HOPPAS ATT HON FÅR EN KALASDAG!
Det är sånna här dagar man saknar att vara hemma!


Ni får er en randombild bara för att det inte ska va heltext hela tiden:)
Min kamera är sönder nu:/ måste köpas nytt för annars förlorar man många minnen härifrån!

Föresten jag måste visa ett av mina försökt också:P ser det inte stabilt ut så säg:D

Officiella klagarhelgen!

Nu äntligen ska jag uppdatera bloggen för engångsskull. Helgen har jag tillbringat ute på Long Island utanför New York. Där har de en weekend kurs där man kan få 3 credits. Alla au pairer måste ta 6 creatis för att få vara i landet och jobba så därför har jag delat upp det, att jag åkte på en weekend kurs och sen går jag en kurs på Brookdale Community Collage så att jag får prova på hur det är att ta en kurs på ett collage också. 
Kursen på Brookdale heter Nutrition and Health, vilket jag tycker är sjukt intressant men samtidigt sjukt svårt! Ibland hänger man med hur bra som helst, men lärarn gör det inte lätt när hon skriver smått på skrivstil. det blir mycket chansningar på en massa knepiga ord. På tisdag har jag mitt första prov och jag har råpluggat i 1,5 vecka men inte fått in mycket mella pannbenen tyvärr:) vi får väll an see hur det går!

Men nu till helgen som varit.
Jag och Malin tog tåget till Long Island för att gå i skolan, vi skrev in oss direkt när vi kom dit och vi fick nyckeln till rummet. Vi går dit och lämnar våra grejer, det är inte det fraischaste man har sett i sina dagar. När Malin ska bädda sängen ser hon gula fläckar på lakanen, myyyyyyys tänkte vi då!
Förutom fläckarna så var AC:n på vilket gjorde att det var sjukt kallt i rummen, vi fick sova med våra kläder på och ändå frös vi.
Vi hade vår första lektion där på Fredagskvällen som varade i 3 timmar och sen fick vi läxa på det som vi höll på med fram till 23 tiden.
Dagen efter spenderade vi sammanlagt 10 timmar i en lektionssal med en tråkig lärare som berättade hela sin livshistoria kändes det som.
Det ända som var lite intressant var att käka i en collage matsal. Man hade 3 olika matdiskar att gå till och välja mat, sen hade de extra med bagels eller flingor. Sen till dricka var det läsk eller vatten man fick och till efterrätt kunde man få sig en glass. Hyfsat olik hemma om man säger så!
I matsalen satt vi au pairer med varandra och sen var det uppdelat med sportkillarna, kineserna, pluggisarna osv. Det var ungefär som en americansk film typ.

Efter att som sagt ha frysit hela helgen så är jag väldigt glad över att ha kommit tillbaka till Holmdel, värmen, sova i sin egen säng och att man fick ta en kalasvarm dusch:)

Nu är det sovdags och imorgon väntas en pluggdag så att det står ut genom öronen.

Over and out!!!