Stranden

Idag har vi varit ett svenskt gäng som besökte stranden en stund, vi åkte dit vid 12 och stannade några timmar. Det blev en liten obehaglig tur tyckte jag för under tiden vi var där så var det två killar som höll på att drunkna pga undervattensströmmar. De hände inte samtidigt utan med lite mellanrum, en av killarna som var illa ute var faktiskt en av badvakter som jobbade. Han var inte alls så jättelångt ut, utan han var innanför markeringarna med bra många meter.  De fick ta ett snöre eller rep på den killen som stack ut för att rädda honom så att inte han också skulle dras ner. Allt slutade gott men man fick verkligen se att vem som helst kan dras under, det spelar ingen roll hur dukitg man kan vara på att simma.
Men dagen har ändå varit väldigt härlig med lite påbättring av brännan, sen åkte vi och köpte oss en sallad och for sedan till en park för att käka upp den:) mysigt värre!

:)

Philadelphia!

Klockan ringde 05.15 för uppstigning, vi skulle ta 7 tåget från Metropark för vidare färd mot Philadelphia. Sällskapet för dagen var Elin, Ninni, Lina och Nadine.
Tåget som vi åkte med tog ca 1,5 h och det kostade 17 dollar en väg. Vi trodde först att det skulle kosta 9 dollar vilket är ett kanonpris men icke stämde det.
Väl framme köpte vi biljetter på en tourbuss som går runt stan där man kan hoppa på och av hur mycket man vill under hela dagen. Det första avhoppet skedde vid The Rockysteps vilket var det jag hade sett fram emot mest, vi tog en massa foton och sprang där upp och ner för att få fina bilder och en bra inspelad video! Vi måste komma ihåg att temperaturen låg runt 35 grader så svetten rann härligt kan man säga. Det var en massa människor som sprang upp och ner, de flesta var där för att träna ett riktigt träningspass. Det står även en staty av Rockey där brevid med den klassiska bilden med armarna upp i vädret. 
Efter det besöket hoppade vi på en av bussarna igen (dem gick var 20 min) och for vidare. Staden är inte så jättestor faktiskt, det finns några grejer som är roliga att se men om man är intresserad av historia är det nog en bra stad att besöka för dem var först med mycket och de upprepade gång på gång att de hade varit före New York med allting bara det att New York gör det större. I Philly fanns det också Chinatown och Little Silver osv.
En till sak vi såg var the liberty bell, vilket var mycket mindre än vi hade tänkt oss plus att den var inomhus så det var en liten besvikelse.
Dagen gick i raketfart, helt plötsigt var vi påväg hem med tåget igen.
Nu kommer lite bilder som jag tog.

 
Sällskapet:)

Tågstation

Turister.se

Lovestylten

Hela gänget

Rockystatyn


Rockytrappan:)

Från toppen!
 
Man måste träna lite också:)

Fotspåren:)

Käk på en italiensk restaurang:)

Har tagit ut en bråkdel av bilderna men det tar så lång tid att få upp som här så det fick bli ett urval:)

Vilse på högsta nivå!

Idag hade jag, Ninni, Elin och Nadine bestämt oss för att träffas på Starbucks för att planera lite hur vi ska göra i helgen när vi ska på en dagstripp till Philadelphia. Vi skulle träffas klockan 7 men jag jobbade till 8 så jag skulle bli sen. När värdmamman sedan kom hem hjälpte hon mig med att ställa in adressen på gps:n. Jag började köra och jag kände igen mig hela vägen men jag visste inte riktigt vart Starbuck låg. Jag kommer ut på rout 9 där jag visste att det skulle ligga, jag svänger höger men jag ska egentligen rakt över vägen och där ligger det synligt och fint rakt framför ögonen på en. Iaf vägen är ungefär som E4 hemma så man kan inte svänga över för att komma på den andra filen utan man måste av vägen och till ett rödljus osv. Jag åker norrut, förstår att jag är fel kör försöker i 20 min att komma över, åker söderut och hamnar helt fel vid några köpcentran sen håller jag på sådär hur länge som helst! Ett tag var jag påväg ut på en sån här fetväg där man verkligen inte kommer av i första tagen med en massa filer, men jag gjorde en fin din sväng av så att jag hamnade på någon väg där jag kunde ta mig därifrån.
Tillslut ungefär 1h och 20 min senare så hittade jag mina kompisar där sittande på Starbucks, vilken lättnad det var:D

Ahhhh är helt slut nu men ändå uppvarvad så jag lär inte kunna somna i första tagen!


Tandläkarbesök

jag måste bara berätta att jag skjutsade barna till tandläkaren igår. Jag följde med lillflickan in till rummet och hon satte sig lugnt och stilla i stolen, jag tänkte vad är det nu då när hon är så lugn men då ser jag att dom har en tv rakt över istället för den där bländande lampan som man alltid lyser rakt in i ögonen så att man blir alldeles tårögd. Så medans tandläkaren undersökte kunde hon ligga och titta på tv, det är sjuka grejer det:P 

IKEA+fotboll

I Söndags åkte jag, Ninni, Elin och Nadine en första tur till IKEA! Det var jättekul att få se lite svenska grejer igen, de hade som en minishop där man kunde handla svenska varor. Jag inhandlade marabou, sill och tunnbröd till midsommarafton för jag tänkte att jag skulle bju värdfamiljen, sen tänkte jag köpa vaniljglass och jordgubbar till en fin fin efterrätt. Jag tänkte först på kladdkaka men då kom Elin på jordgubbarna som var ett mycket bättre förslag, för det är klart att man måste ha jordgubba på midsommar!
När vi hade gått en runda gick vi och käkade köttbullar och lingonsylt men till var det potatisnos istället för pärern, det var inte lika gott men det funkade det också:)




Mumma med köttbulla

Elin och Ninni:)

Jag och Nadine


Flaggan:D

Gillar skylten:)

Efter Ikea bestämde vi oss efter mycket om och men att träffas på en park där ingen hade varit förut. Där träffade vi ytterligare tre svenskar. Det slutade med att vi spelade lite fotboll vilket var kanonkul!


Team Norrland plus Vetlanda. Vi på övre raden är alla från de norra delarna av sverige. En Kirunabo, en älvsten (om jag kom ihåg rätt, det är något liknande iaf) och sen har vi höga kustenbon:)


Motståndarteamet i första halvlek sen bytte vi lagkamrater:)


In action!

Det var Söndagsdagen det:)




En dag på stranden

Idag var jag och några svenksa tjejer till Long Brench Beach, det var runt 33 grader och sol. Vi åkte ut dit kl. 11 och for hem vid halv 5 och jag brände mig inte, helt otroligt för jag bränner mig alltid nu i början på sommaren.
Efter stranden fick jag skjuts hem för en snabb dusch, sen åkte vi in till Red Bank för att käka lite middag!
Kalashärlig dag med andra ord!


Stranden är flera kilometer lång. Vi skulle möta upp en tysk tjej och jag skulle förklara var vi var men det var helt omöjligt för jag hade knappt någon aning om var jag själv var:P




Ninni och Lina:)


Tea:)


Vi gick på Broadway för att käka lite middag:)
5 svenskor och en tyska:) 

Ahhhh wonderbar dag!

Jag visar dagen i bilder!


Jag ''jobbade'' till 11 sen la jag mig och solade vid poolen:)
Det var runt 30 grader idag så man fick hoppa i för att kyla av sig några gånger.

hoho lite ljus bild.

Sen på kvällen åkte jag och Nadine till Red Bank och bara gick omkring, det var hur skönt som helst:)

Red Bank

Nadine

Jag:)

Vi gick förbi den här godisaffären och där inne hade de en glassätar tävling, vi gick in och kikade en stund och de var inte små glasskålar de ut ur om man säger så:P

Inne i affären

Sen till sist måste jag visa den här bilden.
Härligt tydlig den här skylten är:Phaha

Födelsedagskalas!

Nu på kvällen efter mitt låååånga arbetspass åkte jag till the Cheescake factory för att fira Nadine som fyller 19 år. Vi var runt 10 st som firade henne, några åt mat och andra åt cheescake. Jag valde alternativ nummer två för jag hade redan ätit middag och någon godare efterrätt får man leta efter. mmmmmmm den satt fint den efter en härlig vecka.  
Jag fick låna värdpappans bil för att ta mig ut till fabriken, det tar ca 20 minuter dit och mamman fixade gps:n så att jag skulle hitta ut dit och de tacka jag gudarna för annars hade jag varit ute på ett härligt virrevarr nu kan jag säga. Jag har inte den blekaste aning om vilket håll eller vilka vägar man tar dit. Sen när man ska hem är det ännu svårare när det är mörkt ute. Men hem kom jag!

Dagen spenderade jag och barnen på en av parkerna här i området, där träffade vi Gabriella , Daniell (vet inte om jag kommer ihåg hennes namn riktigt) och deras värdbarn. De lekte i några timmar sen åkte vi hem och jag skulle göra middag men först var jag tvungen att försöka få ner en av hundarna från övervåningen som tidigare under dagen hade vägrat gå ner. En av hundarna är nämligen sjuk så hon pissar över hela huset så vi har gater för att hålla dom på ett ställe, men idag vägrade alltså denne hund att lyda mig. Hon låg där och bara tittade på mig utan att reagera och jag har ju ingen aning om hur man säger till en hund att röra sig i den riktning man vill. Efter ett tag fick jag fart på na, men då gick hon förbi entreplanen och ner till källaren istället och la sig där och inte fick jag upp henne därifrån heller. Sen kom värdmamman hem och då gjode hunden precis som värdmamman sa. Ja vet inte riktigt vem det är fel på:P


Jag och födelsedagsbarnet


Svenskorna Ninni och Elin


Anna och Flor

Nadine och en till.

Tänker på engelska!

När jag körde hem barnen från skolan igår kom jag på mig själv sitta och funderade på engelska! Ganska kul ändå, min faster sa att hon började drömma på engelska efter en månad när hon var i England och jag har varit här i en månad nu snart. Maskineriet kanske börjar komma igång efter den tiden, vem vet:)

Jag måste säga att jag inte trodde att det skulle ta så här lång tid att börja lära känna barnen, men det är nu de senaste dagarna jag har känt att det har börjat släppa lite. Jag tror att de börjar att lite på mig lite mer och de slappnar ytterligare lite för var dag.
Idag var det barnens sista dag i skolan så nu har de sommarlov, vilket betyder att jag får jobba heldagar de närmaste två veckorna innan de börjar sommercamp. Vi får hoppas på finvädre så att vi kan vara ute, då går dagarna mycket fortare.

Det har inte hänt så vansinnigt mycket de senaste dagarna. Imorgon ska vi fira en tysk tjej som fyller 19 år på The cheescake factory, där de har KANON goda cheescakes i alla smaker:D

När jag har varit på gymmet de närmaste dagarna så har jag gått in på spinningpassen vilket har varit jättekul. Det finns en instruktör som är hur bra som helst så jag tror att jag kommer att spinna vidare på det där:P


En bild från en av parkerna här i området.
Här är det en vattenpark där man kan springa igenom sprinklers.

Mysdag!

Dagen började med att jag sov till 11, vilket skönt som helst! Senare vid 1 tiden åkte jag till den svensk tjejen Gabriella som jag mötte för första gången igår, vi åkte sedan vidare till ännu en ny tjej som heter Anna även hon en svenska. Vi for till Freehold mall för att shoppa litegrann. Jag har inte ägnat mig mycket åt shopping än så länge här, men jag behöver ut och handla lite för jag har en rätt tunn garderob nu!
Vi tillbringade några timmar där och jag hittade lite smått och gott men sen vid 6 var jag tvungen att åka hem för mamman hade lovat att göra tacos åt mig ikväll. När jag kom hem visade det sig att det inte blev någon tacos för hon hade bjudit hem grannarna så de hade grillat istället, inget mig emot om man säger så!
Alla nya människor som jag har träffat idag har varit kalastrevliga, så jag har haft det riktigt mysigt med ingen stress utan bara njutit! :)

/A

oj oj skärpning på högsta nivå!

Ojsan nu har jag inte skrivit på en hel vecka! Icke bra, måste skärpa mig lite. Men vi tar veckan i en sammanfattning.

Tisdag:
Första passet med den personliga tränaren gick fint, han körde dock kalashårt med mig så det var lite annat än med kvinnan som jag hade innan. Han började med löpning på löpband och jag trodde att jag näst intill skulle ramla av det där bandet och slå i väggen men jag klarade mig som tur var, sen körde han styrka igenom hela kroppen! 

Onsdag-Torsdag:
Vanliga arbetsdagar så jag förökte hålla barnen underhållna här hemma för vi hade ingen bil.

Fredag:
Jobbade till 6 sen vid 7 åkte jag på mitt första au pair möte som är obligatoriskt för alla au pairer. Denna gång var det poolsafty som var på schemat. Mötet i sig tog kanske 10 minuter men var vi där i 1,5 h för hälften av tjejerna kom 40 minuter sen, och resten av tiden pratade man och försökte lära känna så många man bara kunde på den tiden. Det var ganska många svenskar där, några som har varit här en längre tid och några nya som jag. Sen träffade jag en massa från andra länder också, mycket trevlig må jag säge!
Efter mötet följde jag med Elin, Ninni och Nadine på Friendly tror jag det hette. Efter maten ingick det en glass också, man kunde blanda, välja smaker och greja hur man ville. När servitören kom fram och frågade om vi var redo så nickade de andra tjejerna och sa att de visste vad de ville ha, men jag däremot hade inte den blekaste aning så när det var min tur vart jag jättestressad och frågade de andra vad som var gott. Nån av dom sa choklad så jag valde det, sen jordgubb och m&m topping. Det vart gott men jag hade tillslut ingen aning om hur jag hade blandat allting och jag som inte ens gillar chokladglass satt där med en fet ene:P 
aaaa det här blev en konstig förklarning men ni som känner mig kan nog föreställa er hur det gick till:P

Lördag:
det är Lördag förmiddag nu, men i morse förljde jag med familjen till pojken t-ball game (baseball). En massa 5- åriga killar med tränare som skrek och försökte få killarna att slå och springa rätt. Sen har vi papporna som står rätt bakom nätet och säger exakt hur pojken sin ska göra. Det är faktiskt riktigt roligt att se!

Yes box, det var allt för denna gång. 
Hejssvejs! 

Hoho vilken helg!

Hur ska jag kunna sammanfatta den här helgen i ett inlägg?
Vi får börja med Lördagen!
Dagen började med att jag hade en bokad tid med min personliga tränare Zue, den tatuerade 45-åringen. Jah och en till tjej fick träna samtidigt för jag hade avbeställt min andra tid i veckan pga av sjukt barn hemma som jag var tvungen att sköta om.
Vi började träna och det gick ju kalas, jag hade räknat med ett stenhård pass mendet blev ett halvdant pass så jag var väldigt besviken! Det var inte alls värt pengarna, så jag gick in till kvinnan som sköter det administrativa och frågade om jag fick byta tränare och det var inga problem alls det.
Hon ropade in en kille som är raka motsattsen mot den andra kvinnan. Han ser tränad ut, är ung och verkar trevlig så nu känns det mycket bättre:P Han frågade lite hur jag vill träna som och vad jag vill förbättre sen gav han nig lite förslag på övingar och imorgonkväll har jag det första passet med honom så det ska bli mycket spännande att se hur det går!
Senare under dagen träffade jag min norrländska kompis Tea, vi gick ut med hundarna som hon vaktade sen ringde hon två andra tjejer som vi åt middag med och senare for vi och badade i pollen som en av tjejerna har.

Söndagen:
På morgonen tog jag och Tea tåget in till New York! Det tar ca 1 timme in till centrala delarna av staden så när vi gick upp för trappan så hamnade vi precis vid Madison Skuare Garden!
i hade bestämt innan att vi skulle ta en båttur sunt Manhattan för att få se lite andra delar. Turen tog 3 timmar vilket var lite för länge för mig men det var en rolig tur att ha varit med om. Vi åkte bla förbi frihetsgudinnan så nu har man sett henne på nära håll:)
När båtturen var klar så hade vi bestämt med två andra svenskar att möta upp som i Little Italy som ligger i nedre delen av Manhattan. Vi åkte tunnelbana ner dit och det var en upplevelse för sig. Det var galet och då mednar jag galet varmt där nere och inte visste vi exakt vart vi skulle. Jag var som en vilsen varelse för sig själv så Tea skötte det mesta av att försöka att hitta. Vi chansade på ett av tågen och vi hamnade rätt som tur var:P Strax efter att vi har gått på tunnelbanan så gick det på 4 svarta männ som började att föra ett väsen så jag undrade vad de höll på med men senare så började de att sjunga kalasfin i stämmor:) Udda (eller kanske inte här) men himmla roligt:)
När vi kom fram till Littel Italy så träffade vi Malin och Elina, vi satte oss på en trevlig restaurang och käkade. Tjejerna var jättetrevliga! Senare gick vi till Soho, så att jag fick se det också sedan vidare åkte vi tåget hem igen.
Sen sussade jag gott jag jag säga:D


Tjejerna jag träffade i Lördags!




Jag och Gudinnan






Little Italy


En helrosa affär i Soho!




Tea, Elina och Malin!

En 3-årig privatfrisör!

Lillpojken och jag sitter och leker med lego, eftersom att han får mycket uppmärksamhet för tillfället så tänkte jag att om tjejen också får någonting att göra så blir hon nöjd också. Jag frågade henne: do you want to do a haircut on me? (för igår så gjorde hon det med en låsassax) hon svarar: yes, i´ll be right back. Hon går och hämtar kittet med alla låsasgrejer så jag tänkte att det här blir kalas det. Hon får något att göra och jag älskar när någon gör frisyrer och sånt på mig. Hon håller på där och pratar lite för sig själv, sen hör jag henne säga: oh there is it much hair. Jag hör och känner hur det lossnar hår, jag vänder mig om och där sitter hon med en stoor hårtoffs i handen och när jag sedan ställer mig upp så ligger det ytterligare 3 toffsar på golvet:O hon hade säker suttit och hållit på i några minuter. Jag går med full fart in på toan med allt hår i händerna, drar lite i håret och känner hur det faller ännu mer. Tjejen står i dörrkarmen och säger: i couldn´t find the other scissor (alltså låsassaxen). Hon säger det om och om igen och jag försöker att lugna henne för jag var ju inte arg på henne utan jag var mer lite chockad allt om man säger så:)
När värdmamman kommer hem så ber jag henne titta på håret men hon ser inte så mycket av händelsen så det var ju tur!

Ja, så kan det gå!!

  

Första arbetsdagen!

Idag var det min första arbetsdag, jag började vid 7 med full fart för att lämna av mamman sendan åkte vi hem igen hade ungefär 20 min på oss att äta frukost och klä på sig käderna! Ut i bilen och köra barnen till skolan (och jag hittade trott eller ej!). Vidare till gymmet, hålla upp dörren för Brucan och köra lite på löparbandet, träffa en svenska tjej och vi satte oss på Starbucks efter lite virrevar med bilen från min sida:P Hämta barnen, leka en massa, lite åska och blixtar vidare till en kompis till lillpojken, hem fixa middag och sen vila:D det var min dag det! Fullt ös men jag överlevde första dagen och det är ju alltid positivt:)

Hejsvejs!

Memorial day!

Idag har det varit memorial day här i USA så föräldrarna i huset har varit lediga. Därför åkte vi ut till deras sommarhus som ligger ute vid kusten. Jag åkte med så att jag skulle kunna få chansen att lära känna alla lite bättre och komma in mer i familjen. När vi kom dit så var det runt 33 grader eller något liknande, så det var bra varmt. Jag var sugen på att gå en tur i området för att se mig omkring lite så värdmamman ritade mig en liten karta så att jag skulle hitta tillbaka till huset igen. Jag tog mig ut och gick i ungefär en timme men det var så fruktansvärt varmt att vara ute och gå för länge så jag gick hemåt. Området var hur fint som helst, det är en blandning mellan de olika klasserna, så vissa har gigantiska ''sommarstugor'' och andra har i en lite mindre storlek. Min värdfamilj hade ett jättemysigt hus med två våningar så det var rätt stort så  jag fick ett litet gulligt sovrum där. 
Efter min gångtur åkte vi ner på stranden och satte oss där en stund och solade, jag kände på vattnet men det var fortfarande lite för kallt för min smak.
Vi for sedan hem, käkade middag, nattade barnen och jag satte mig ute på balkongen som var helt öppen så man kunde se långväga. Där satt jag säkert i 4 timmar och hade det mysigt. Solen gick ner ganska fort men det var fortfarande varmt ute. Värdföräldrarna kom ut efter en stund och satte sig med mig, vi satt och pratade en hel del så nu börjar man känna att man känner dom lite bättre.
Det var Söndagen det, idag (måndag) åkte vi tillbaka till huset och badade lite i poolen men efter ett tag så hörde vi åska en bit bort så vi gick in. Efter en timme eller så började det åska, blixtra och störtregna här. Jag var uppe i köket och tittade ut, senare på kvällen gick jag ner till mitt rum och då var hela golvet alldeles BLÖTT! Ena fönstret läcker så radion luktade alldeles bränt, min mobil var blöt och lite papper som jag hade men datorn klarade sig med några centimeter!

Det var min dag det:)
Imorgon är min första riktiga arbetsdag när jag ska arbeta själv, ska bli spännande de!


  


Det flög sånna här plan varje halvtimme med reklamskyltar!
Förra veckan såg jag ett remsa där det stod: Kendra, will you marry me?

Utsikten åt ena hållet från sommarhuset!